YOGA

Genom yogan blir du medveten om vad din kropp och ditt sinne behöver. Du ökar din kropps-medvetenhet, fördjupar din andning och tankarna kommer långsamt till ro. Jag provade yoga första gången 2001 och har sedan dess varit hängiven yogi. Jag har provat många varianter av yoga och många lärare under åren. 2005 gick en yogalärarutbildning i Indien och där träffade jag min fantastiska lärare Saji som med sitt totala engagemang och stora hjärta fortfarande ständigt inspirerar mig och som jag ständigt återvänder till. Sedan 2006 håller jag själv i kurser, workshops, retreater och privatundervisning i yoga.

Individuell yogaträning
Unna dig ett tillfälle att utveckla din yoga genom att boka en personlig klass. Vi går igenom dina önskemål och kan även sätta ihop ett personligt yogaprogram utifrån dina behov.

Mer info om yoga
• VAD ÄR YOGA
• ATT TÄNKA PÅ INNAN, UNDER & EFTER ETT YOGAPASS
• YOGALITTERATUR

• SOLHÄLSNINGEN
• UPPVÄRMNINGSÖVNINGAR

MEDITATION
Mycket i livet är utanför vår kontroll, men vi kan dock ta ansvar för våra sinnestillstånd - våra känslor och
tankar – och lära oss att förändra dem i positiv riktning. Meditation är en direkt och kraftfull metod att göra detta med. Den kan bli en stor hjälp i vår strävan att förändras och utvecklas som människa. Meditationen gör att man blir mer närvarande och medveten i sin nuvarande upplevelse. Detta leder till att man gradvis bättre lär känna sig själv och sina vanemönster, goda som dåliga. Efter det lär man sig att frigöra sig från de ohälsosamma mönstren och att utveckla hälsosamma, mer expansiva tillstånd. En regelbunden meditationspraktik kommer att höja kvaliteten på livet genom att utveckla sinnesjämvikt, inre harmoni och medkänsla.
Meditation hjälper dig att: • Finna ett inre lugn • Öka koncentrationen och din mentala snabbhet • Bli mindre reaktiv, d v s mindre styrd av enbart dina känslor • Leva med en större medvetenhet och balans


Workshops
Jag håller gärna i workshops i yoga och/eller meditation. Under en eller flera dagar guidar jag er in i yogans
outgrundliga värld. Vi kör några "fyspass", där vi går igenom solhälsningen och några av de grundläggande asanas
(kroppspositioner). Jag talar om yogans grundläggande filosofi och historik. Vi provar lugnande och uppgigande
andning, djupavslappning och olika typer av meditation. Beroende på era önskemål så sätter jag samman ett
program som introducerar er till eller fördjupar er relation till yoga och meditation.

Retreats
Unna dig en retreat! Ett fantastiskt tillfälle att hitta din inre vägvisare. Under ett par dagar är vi i tystnad och stillhet och ger oss själva tillfälle att lyssna inåt. Ibland kan vi även fasta för att ytterligare skala av den yttre världen och kunna gå djupare in i vårt innersta. Vi provar olika typer av meditationstekniker och tillbringar stor del i naturen. Hör av dig så berättar jag gärna mer om hur en retreat kan gå till.